Här hittar du färg och form och vardagsfilosofi. Välkommen!

torsdag 31 mars 2011

i veckotidningarnas värld...

... är det midsommar snart! I dag har jag gjort ett litet knåp till midsommarnumret av Hemmets Veckotidning. Där finns en barnsida som jag producerar småpyssel till varje vecka. Just en mulen och småregnig dag som denna, känns det extra bra att bli påminnd om att varmare och ljusare tider ligger framför oss, åtminstone årstidsmässigt!
Hoppas vi snart får tillbaks gårdagens fantastiska vårsol igen - jag saknar den i alla fall redan...

"Hoppet" är ju det sista som överger oss!

söndag 27 mars 2011

fler vårtecken...

... har jag hittat den gångna veckan. Snödropparna blommar allt vad de orkar och en liten ensam gul krokus sträcker på sig i solen på södersidan. I april har vi bott här i ett år. Jag tror att våren var lite tidigare förra året, så jag har ganska dålig koll på var de små vårlökarna stack upp då. Plus att det var en hel del annat att fixa med vid den tiden med tanke på flytten...
Nu ska jag i alla fall försöka hålla bättre koll på de små liven.
Hela familjen, utom jag själv, har varit influensasjuka i över en vecka nu, men som väl är har åtminstone mina barn kryat på sig med början igår. Så pass friska var de, att det blev en snabbfika i den härliga eftermiddagssolen.



Älsklingar med rosiga kinder = bästa vårtecknet av dem alla!

tisdag 22 mars 2011

prinsessans nya kläder

Hade en hel dag vid symaskinen igår. A och T samt maken är sjuka med hosta, feber och halsont :( och eftersom jag hade en arbetsdag hemma för en gångs skull, blev det en hel del gjort. Skönt att få ner höjden på "att-laga-högen" och att komma en bit med "göra-om-projekten". Det blev som vanligt inga bilder på utgångsmaterialet, men däremot, ett par stycken på resultatet av gårdagens alster. Först min före detta långärmade T-shirt, som numera är en klänning utan ärmar.


 Sedan en kjol i polkadot :) som sytts av en före detta klänning. Det blev även fickor på klänningen här ovanför av detta tyg samt en liten "ruta" på baksidan.


I går fick vi dessutom fint besök av en liten flock med tranor, som tog igen sig en stund ute på åkern. Vilken fantastisk syn, dessa mäktiga varelser!


Spring is in the air!

fredag 18 mars 2011

4-årspresenter

Har pysslat lite presenter till en liten tjej som snart fyller fyra år.
Den lilla damen har precis fått ett helt nytt rum att leka i och två av väggarna i detta rum har förärats röda tapeter med vita prickar. Polkadot - my absolute favourite!
Här ska bland annat ett litet kök inrättas, så med tapeterna i tankarna, tillverkade jag en liten grillvante som jag hoppas kan komma till användning där. Målade sedan en liten begagnad kryddhylla vit och prydde den med röda bokstäver "café m" som i Matilda. Givetvis fick även bokstäverna vita prickar. En liten mässingskrok, att hänga t. ex. grillvanten på, skruvade jag också dit.
Nu får vi se vad lilla fröken m har att säga om det hela på söndag när hon bjuder på kalas...




Ha en kalasbra helg!

måndag 14 mars 2011

senaste annapanna-väskan

... är lite romantisk med sina Linnéa-blomster på utanpåfickan och smått grönblommiga fodertyg.
Just det grönblommiga bomullstyget är min farmors gamla köksgardiner. Farmor älskar grönt... Yttertyget är indisk bomull från IKEA och utanpåfickans utsida är en tryckt, liten bomullsduk från 70-talet.
Det finns även en lite mindre innerficka i det grönblommiga tyget, med en knäppning, bestående av en begagnad knapp, i en färg som matchar Linnéorna. Handtagen är vadderade och passar även att ha över axeln...






...och här är nästa väskprojekt på gång...

Vårkram!
(har snödroppar i trädgården)

tisdag 8 mars 2011

vart tog tiden vägen?

redan tisdag och jag kan inte låta bli att undra hur det gick till!
A får stå för det kreativa i detta inlägg, då det inte blivit så mycket av den varan för min del de senaste dagarna. Hon har ägnat kvällen åt att rita av de fina Only Hearts Club-dockorna. Det önskas vänner till fina Carina Grace, som hon fick i fördelsedagspresent :) En liten kopia av henne själv, eller hur!?




 Only Hearts Club- girls made by my Mini-me!

lördag 5 mars 2011

hund eller katt?

... fast egentligen både och - om det var så att jag visste att jag skulle ha tid med en hund.
En katt ska också tas omhand, men den klarar av att vara ensam  många fler timmar i sträck och vill helst inte gå ut när det är hundväder :)
Det blir nästan säkert en kise här i vår. I alla fall om jag, T och A får bestämma!



mjaou!


torsdag 3 mars 2011

prinsens nya kläder

Det var inte bara min familj som flyttade för snart ett år sedan (vad tiden går!) Även mina föräldrar sålde sitt hus, som de byggt och bott i, sedan nästan 40 år tillbaks i tiden (sannerligen vad tiden går!) http://hovdamen.blogspot.com/2010/09/tiden-rinner-ut.html
Då de nu flyttat till ett mindre boende , innebar det en reducering av inventarier och annat i deras hem. Ett fantastiskt arbete att klara av vill jag påpeka. Att sortera ut det man kanske sparat på grund av affektionsvärde är en mycket tuff uppgift, som min mamma klarat beundransvärt :)
Det blev lite kläder i utrensningen -sådant som inte användes, men som det inte var något fel på. Jag har använt en del av dessa till att skapa "nya" barnkreationer...
Tyvärr finns inga före-bilder på just dessa skapelser, men, jag kan ju säga så mycket som att det var en vuxentröja från början, som nu fått sällsakap av ett begagnat blixtlås på jackan/koftan och begagnad trikå (från en kjol jag sydde i slöjden på mellanstadiet!) som foder inuti mössan.
Prins T gillar verkligen sina nya kläder, vilket naturligtvis gör hans mamma väldigt glad :)



"Återvinn, återbruka och återställ!"  Byggare Bob