Här hittar du färg och form och vardagsfilosofi. Välkommen!

tisdag 17 maj 2011

småkryp

Nu fylls min trädgård av krälande, myllrande, flygande, surrande, stickande, brännande, ringlande och skrämmande, men alldeles, alldeles underbara småkryp.
Värmen som varade i flera veckor, men som nu (förhoppningsvis endast tillfälligt) lämnat oss, väckte dem till liv. Ett arbetsamt liv dessutom för de flesta av dessa små varelser. Bina (som bor i vår tegelvägg) och humlorna har äntligen fått blommor att njuta av och daggmaskarna jobbar flitigt under vår nyanlagda gräsmatta och i rabatterna. En och annan tittar t.o.m. opp ur de största krukorna!
Under varje sten gömmer sig ett småkryp. Är det inte en jättestor och läskig spindel, så är det en sömnig liten gråsugga. "Myrstackarna" vaknade till en värld, helt annorlunda från den de somnade ifrån i höstas (då vi fyllde ut och ändrade lite på tomten) och har nu börjat hitta nya stråk för den eviga frakten av diverse nödvändigheter.
Fjärilarna fladdrar på imponerande höjder och jag kan inte låta bli att undra hur de bär sig åt... Vingarna är ju så otroligt tunna!

Lika mycket som de kan skrämma och irritera mig, kan de faschinera, imponera och inte minst, inspirera mig!

 småkryps-sudoku

Keep on bugging me bugs!

2 kommentarer:

Eva Hagbjärn sa...

Om småkryp tycker jag inte :[
Fast dom ska ju få leva dom också förstås. Många är väl (kanske) bra för miljön :]
Kram Mamsen

Maria sa...

så länge de är utomhus och inte kryper om kring inne hos mig så får de gärna pula rundor :)