Här hittar du färg och form och vardagsfilosofi. Välkommen!

fredag 24 juni 2011

midsommar

Med vackert väder och blommor i håret,
eller... var det regnstänk och nordvästlig vind i håret?


Hur som helst - Trevlig helg!

onsdag 15 juni 2011

mångfald

Med vår egocentriska världsbild, är den naturens sätt att visa för oss människor, att den mår bra. Vi mäter utifrån våra behov och förfasas över de förändringar som vi ofta är upphov till i naturen. Försöker ställa allt till rätta genom att kompensera och manipulera. Hittar på nya sätt att ta oss runt i vår allt mer tilltrasslade värld och kommer bara längre och längra bort ifrån det som verkligen är naturligt - både socialt och känslomässigt. Vårt globala konsumtionssamhälle är inte skapat för varken naturen eller mänskligheten. Den existerar enbart för sin egen skull.

Vi gick från att tro på en geocentrisk världsbild till att för snart 500 år sedan överbevisas om att det var den heliocentriska världsbilden som var den rätta. Var och en av dessa , men den senare i synnerhet, bevisar med tydlighet att vi är fullständigt obetydliga i universum, men detta till trots, är det en utomordentligt välutvecklad egocentrisk världsbild, som gäller för de flesta människor idag.
Mångfalden är inte till för oss människor och det globala konsumtionssamhälle vi skapat. Den existerar enbart för naturens egen skull.


Mer empati och ödmjukhet!

tisdag 7 juni 2011

grattis Sverige

...en dag i efterskott visserligen, men igår hade jag inte riktigt tid...
Tillsammans med tusentals andra, som inte heller verkade ha tid att fira Din dag, var jag och min syster på Väla och IKEA för att bland annat köpa rullgardiner och tyg.
Jag får faktiskt lite dåligt samvete såhär i efterhand, över att jag bara vid ett par tillfällen ägnade Dig en tanke. Men, det är inte så lätt ska Du veta, att lista ut hur man ska bete sig i själva firandet av Din dag.
Hur som helst är jag glad att få vara en del av Dig, inklusive dina brister och fel. För hur det än är, så är Du fantastisk i många avseenden -för att inte tala om vacker!


hurra hurra hurra!!!