Här hittar du färg och form och vardagsfilosofi. Välkommen!

torsdag 28 april 2011

solvärme

Kan inte låta bli att fundera över, hur fantastiskt bra det skulle vara, ifall någon smart människa (gärna väldigt snart) kunde vara vänlig att uppfinna det som krävs, för att lagra solenergi på effektivaste vis. Ett fullkomligt överflöd av denna vara, sprider nu sitt ljus över oss, dag ut och dag in och allt vi kan göra är att njuta av den "här och nu". Visst är det en lyx att få njuta av solen, men, den skulle kanske kunna ge oss mycket mer än så... om vi bara fokuserade lite mer på det alternativet när det gäller enegi frågor och samtidigt lämnade en utveckling av kärnkraften där den hör hemma - i det som mänskligheten lämnat bakom sig.

Jag är varken fysiker eller ingenjör och sitter inte med svaret på hur allt ska lösas, men jag är förälder och dessutom en av de människor som anser att naturen inte bara är det som finns mellan städerna, utanför bilrutan och i andra, av oss människor, bestämda områden. Den är inte heller något som vi har rätt att forma och utnyttja efter våra egna intressen, precis som vi behagar och råkar ha råd att betala för. Min filosofi är att det borde ligga i varje människas intresse och till och med vara en skyldighet, att i alla lägen försöka handla på ett sådant sätt, att även våra barnbarns barn i framtiden ska kunna njuta av solen - allra helst även en regnig dag.




Naturen är vacker... och god!

söndag 17 april 2011

nära och kära

Har haft det bästa födelsedagsvädret på länge och i stort sett även den ledigaste födelsedagen på länge. Det är bra att fylla år (med jämna mellanrum :) för om inte annat så blir det en anledning att samla nära och kära...





Tack för idag!

torsdag 14 april 2011

grönbete

... är säkert något våra små kaniner längtat efter sedan i höstas. De har bott i sin bur i garaget (som finns i vår källare) hela långa vintern och bara varit ute och skuttat runt bland motorcyklar och cyklar några gånger i veckan. Lite som att gå i ide för de små liven... Men nu kan jag ta in fina grenar och kvistar med smaskiga knoppar på av syren och annat, som börjar spricka ut så smått, till den något runda Sotis och lille Vitis. Vid enstaka tillfällen har de fått komma upp en våning och hälsa på, men bara små stunder eftersom vi har lite varmare "inne" än på källarplan. Snart mina små vänner ska ni få komma ut i vårsolen igen...
På dessa bilder har jag ansiktsmålat T som ville vara en tiger och A, som ville ha en fjäril. Klicka på bilderna så blir de större och spana särskilt in snubbarna på första bilden. Snygga tänder, eller hur ;)



En svårslagen kombination; Barn och djur!

måndag 11 april 2011

äntligen!

Nu har det varit fullt upp i flera dagar, eller rättare sagt, har det varit fullt upp i flera SOLIGA dagar :) Varmt och skönt har det också blivit och det börjar bli grööönt på marken och på träden. Samtliga av dessa dagar har jag blivit väckt i ottan av en 3,5 årig myskille, som verkligen har hajat detta med att få ut så mycket som möjligt av en fin dag, men, kanske missat hur trötta hans föräldrar blir av all aktivitet desamma innebär i form av arbete ute som inne.
Söndag eftermiddag spenderades med spade i hand och resulterade i att ett tjugotal små buskplantor fick ett nytt hem hos oss.
Nacken blir numera alltid ledsen av sådana jobb, men jag lyssnar inte på den, eftersom resten av kroppen älskar allt som har med trädgårdsplantor och plantering att göra...


Har även hunnit ordna lite bilder på färdiga textilprojekt. Snart blir det fler "våriga" barnkläder :)



Bästa tiden är nu!

måndag 4 april 2011

snart premiärdags igen

... för min hemsida denna gång. Det är verkligen helt sant; att tiden går alldeles för fort när man gör något roligt. Det är tur att kreativitet ger tillbaks en massa energi, när jag egentligen skulle vilja, lägga mycket mer tid på mina egna idéer, än jag kanske kan just nu. Här ett par smakprov på sådant jag har på gång... sockerfritt bakverk och förklädersklänning:




Får väl se vad framtiden vill med mig. Själv kan jag ännu inte se det tydligt framför mig. Förslag?