Här hittar du färg och form och vardagsfilosofi. Välkommen!

måndag 31 januari 2011

Oscar Wilde

... är en man som jag beundrar både för hans skrivande och hans person. Han verkar onekligen ha varit ganska originell i sitt sätt att vara och leva. Han är dessutom en väldigt välciterad man och jag är inte sämre/bättre än många andra, så även jag bestämde mig för att citera honom... på vår gästtoalett... Den är ca 1,5 kvadratmeter liten, så avståndet mellan besökaren och väggarna är av förklarliga skäl inte särskilt stort, så för att få lite perspektiv på texterna, fick jag komma på några olika lösningar...

som att spegelvända det "största" citatet för att det ska kunna gå att läsa rättvänt med lite perspektiv i spegeln...


Nästa lilla citat upptäcker du, när du så att säga, har satt dig till rätta...

...och kanske även detta, något större, "högt" ovanför dörren...


Läs nu denna underbara novell av Oscar Wilde och sov så gott http://www.artpassions.net/wilde/selfish_giant.html


söndag 30 januari 2011

finally

...my english speaking friends, you'll be able to translate directly from the sidebar. This post, however, will be in english.
Today me and my husband went to Malmö to experience the musical Spamalot at Nöjesteatern. Very nice indeed. We had plenty of good laughs and it was certanly entertaining!!!


Tomorrow it's back to bussiness!

lördag 29 januari 2011

kanelbullar

...är väldigt uppskattade av vår familjs yngre hälft. Både som fika och som "pyssel". Nu är frysen full av dessa små godingar, igen...



Ha en bra fikadag!

onsdag 26 januari 2011

läggdags

Senast klockan elva (pm) har jag lovat mig själv och "han med skägget" (och då syftar jag inte på maken) att han ska få strö sand (eller vad det nu är han har med sig) i mina trötta ögon.
Ändå kommer jag sällan i närheten av sängen innan spöktimmen börjat och med tanke på alla pennor, kritor, papper och andra pysselgrejor som just nu, på grund av omorganisation, befinner sig på exakt den plats där jag ska sova, så lär jag bryta mitt löfte även i kväll...
Här är en del av dagens arbete. Barnpyssel.

Sov gott alla nattsuddare!

tisdag 25 januari 2011

premiär

...för mitt livs första blogginlägg!
Det är inte varje dag jag provar något nytt, men egentligen tycker jag att alla som kan, skulle göra något de aldrig gjort förut med jämna, eller ojämna, mellanrum.
En ny erfarenhet i månaden blir tolv stycken på ett år, eller 52 erfarenheter rikare under samma tid, med en varje vecka... och inte behöver de vara så värst avancerade heller. Det viktigaste är ju att vidga sina vyer. Det är väl därför vi finns här?
Dessutom kan det ju hända att man snubblar över något som faktiskt ger livet en helt ny dimension. Den som aldrig vågar prova får heller aldrig veta.

Det blir en bra dag idag!